Banden en remmen

De banden van uw camper hebben nogal wat te verdragen. Het zijn de enige contactpunten van uw camper met het wegdek, ze dragen zodoende het hele gewicht van uw camper, inclusief inventaris, bagage en passagiers. Voorwaar, een belangrijk onderdeel van uw camper! Het is dan ook cruciaal dat de banden van uw camper in uitstekende staat zijn wanneer u vertrekt voor uw vakantie.

Bandenrisico's

De risico's die u loopt met te oude, versleten of ondeugdelijke banden zijn groot. Denk maar aan een klapband op de snelweg, een reserveband die niet op spanning is gebracht of een ongeluk met uw camper in de regen door onvoldoende profiel op uw banden. Loop daarom geen risico en laat ons uw banden controleren op de volgende punten:

  • Passen de banden qua diameter bij uw camper?
  • Functioneren de ventielen?
  • Zijn de banden niet uitgedroogd?
  • Hebben de banden nog voldoende profiel?
  • Zijn de banden onbeschadigd?
  • Zijn de banden op spanning?
  • Is een goede reserveband aanwezig?

Goedwerkende remmen

Uw camper weegt meer dan een auto. Daarom zijn de eisen die worden gesteld aan de remmen van uw camper hoger. U wilt tenslotte niet doorschieten bij een noodstop. Uw remmen moeten betrouwbaar hun werk doen. U wilt tenslotte niet na een lichte druk op het rempedaal met uw neus tegen de voorruit zit! Ook mag het aangrijpingspunt van de remmen niet te laag zitten. Kortom, het instellen van remmen is werk voor een vakman.

Gelukkig bent u hiervoor bij ons aan het goede adres. Wij hebben jarenlang ervaring met camper onderhoud en weten waarop we moeten letten.

Voorkom problemen tijdens uw reis

Heeft u vragen over uw banden of over uw remmen? Of denkt u dat uw banden of remmen aan vervanging toe zijn? Voorkom dan problemen tijdens uw reis en neem snel contact met ons op!

Online contact fromulier
of bel.
Telefoon +32 (0) 472 30 62 64
E-Mail : info@rotecgarage.be

Image

Rembert Dodoenstraat 41
3920 Lommel
Tel: 0032 472 30 62 64

Maandag      08:30–17:00
Dinsdag        08:30–17:00
Woensdag    08:30–17:00
Donderdag   08:30–17:00
Vrijdag         08:30–17:00
Zaterdag      09:00–17:00
Zondag    Gesloten